Ik droomde dat ik in een hoge boom woonde, mijn bed was van veertjes gemaakt.

De avonturen van Sara (gerealiseerd project)

Dankzij jullie ongelooflijke enthousiasme haalden we 7000 euro bijeen om dit boekproject te realiseren: We kregen steun uit allerlei hoeken: For a Better life, Rotary Keerbergen, Rotary Leuven en vele andere schenkers geloofden mee in ons project en steunden ons hierbij financieel.

In het realisatieproces kreeg het boek een andere titel: ‘mijn leven als superheld’. Omdat het wil appelleren aan de veerkracht die in elk kind te vinden is.

Uniek hulpaanbod voor kinderen

Meer dan 1800 van onze Vlaamse kinderen en jongeren zijn thuis- of dakloos. In CAW Oost-Brabant werkt een uniek team hulpverleners dat aangepaste hulp biedt aan jonge kinderen die er, meestal via hun ouders terecht komen.

Wanneer kinderen moeilijke dingen meemaken in hun leven, beleven zij dat anders dan volwassenen. Ouders die gaan scheiden, het gezin dat uiteenvalt, geen thuis meer hebben, moeten vluchten voor geweld in huis of in de omgeving, problemen met geld, alcohol of drugs…

Kinderen komen meestal te weinig of te laat in beeld bij een hulpvraag, omdat ze die zelden zelf stellen. Het hulpaanbod is vooral op volwassenen gericht. Daarom ontwikkelde CAW Oost-Brabant een hulpverleningstool met focus op de probleembeleving van kinderen.

Moeilijke thema’s in kindertaal

Het kinderboek ‘Mijn leven als superheld’ is geschreven door Liv Leeman, die niet alleen kinderboekenschrijfster is, maar ook als kinderbegeleidster in CAW Oost-Brabant werkt en jarenlange ervaring heeft in de dak- en thuislozenwerking.

Het is een hartverwarmend, meeslepend verhaal over Noah. Hoe van de ene op de andere dag zijn wereld helemaal op zijn kop staat. Weg huis, weg vrienden, weg school, weg bijna alles… Gelukkig heeft hij superkrachten. Ze helpen om het vol te houden, om door te zetten en als ze even zoek raken, dan zijn er de krachten van vrienden… en vrienden, die vind je op de gekste plaatsen.

Veerkracht is toverkracht

‘Mijn leven als superheld’ is een doe- en leesboek met tal van prikkelende invulopdrachten die kinderen doen stilstaan bij de kleine en grote dingen uit hun eigen leven en de veerkracht die ze in zich hebben. Het verhaal brengt verschillende moeilijkere thema’s zoals echtscheiding, thuisloosheid en verslaving aan op kindermaat.

Het boek is bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar én voor iedereen die met kinderen omgaat. Hulpverleners, begeleiders, leerkrachten, ouders…Het kan dienen als voorleesboek, als leesboek, als dagboek of inspiratieboek. Het nodigt kinderen uit om op zoek te gaan naar eigen krachten, ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

Mijn leven als superheld. Uitgegeven dank zij uw steun door CAW Oost-Brabant.

Het is niet te koop in de winkel, maar iedereen die met en voor kinderen werkt kan het aankopen via Greet Monstrey.