Kleur eens het leven van een ander.

Als je vraagt aan mensen wat kleur geeft aan hun leven dan heeft dat vaak te maken met je goed- in je-vel-voelen, en daar ook de middelen toe hebben. Maar niet iedereen kan dat.

Je hoort en leest dagelijks over hen. Je ziet hen overal om je heen. Mensen die het moeilijk hebben. Die hulp nodig hebben, of iemand die hen ondersteunt bij het zoeken naar een oplossing voor hun problemen.

In onze samenleving leeft bijna 1 op 6 Belgen onder de armoedegrens. Krijgt 1 op de 7 vrouwen te maken met partnergeweld. Is depressie het grootste gezondheidsprobleem bij jongeren tussen 10 en 19 jaar.

Het CAW is een hulporganisatie dicht bij de mensen. Iedereen kan met om het even welke welzijnsvraag bij ons terecht: een moeilijke relatie, persoonlijke problemen, financiƫle, administratieve, juridische of materiƫle moeilijkheden, problemen in je gezin, familie of buurt. We geven informatie, advies, ondersteuning, tijdelijke opvang en begeleiding.

Maar elke vraag is net weer anders. En bij CAW Oost-Brabant betekent hulp, zorg op maat. Dat vraagt soms dat we buiten de lijntjes kleuren. Meer doen dan in onze opdracht omschreven staat. Omdat we het welzijn van mensen vooropstellen. Elke dag opnieuw.

Je moet geen grote held zijn om met een ander begaan te zijn. Om iemand net dat steuntje te geven dat nodig is om weer verder te kunnen. Je kan dat simpelweg door een van onze projecten te steunen voor mensen die extra kwetsbaar zijn in onze maatschappij.

Help ons kleuren!

Herfst doet denken aan warme kleuren, zachtheid, rust en slaap, geur van kaneel en pompoen.
Maar ook aan de start van de kou, de donkere, natte maanden, het afsterven, terugtrekken, leegte en eenzaamheid.