Zorg jij mee voor een ander?

Misschien zag jij ze ook al opnieuw staan bij je apotheker? De verzamelbox voor verzorgingsproducten voor dak- en thuisloze bezoekers van de Leuvense Winteropvang.
Nog tot december kan je doneren!

Jaarlijks brengen een 70-tal mensen tijdens de koudste wintermaanden de nacht door in de winteropvang, een samenwerking tussen CAW Oost-Brabant en de stad Leuven. Ze krijgen er praktische steun, een bed, een warme maaltijd en kunnen beroep doen op psychosociale en medische hulp.

Het vinden van een veilige slaapplaats en een maaltijd is meestal de eerste prioriteit in het dagdagelijkse bestaan van dak- en thuislozen. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en zorg.

Samen zorgen voor meer welzijn

Via deze actie vragen de deelnemende apotheken om verzorgingsproducten te doneren voor deze maatschappelijk kwetsbare doelgroep. Je kan die deponeren in een verzamelbox in je plaatselijke apotheek. Al die producten worden dan in hygiƫnepakketten ter beschikking gesteld aan de dak- en thuisloze bezoekers van de winteropvang.

Zorg jij zo mee voor een ander?

De inzamelactie loop van oktober tot december. Het initiatief gaat uit van BAF, de beroepsvereniging voor zelfstandige Vlaams-Brabantse apothekers en Zorgzaam Leuven en wordt mee ondersteund door Febelco, groothandel en verdeler van geneesmiddelen.

Blijf op de hoogte

In CAW Oost-Brabant werken we elke dag aan een samenleving waarin iedereen zijn plek kan en mag vinden. We willen u daar graag over vertellen en bij betrekken.