Zo blij dat u geeft om een ander.

Het geeft ons enorm veel energie dat we zoveel engagement en solidariteit mogen ervaren uit andere sectoren, en dat zo verschillende werelden zich met elkaar verbinden en mooie dingen mogelijk maken.

De firma Goodman schonk 6500 euro en 12 laptops voor de werking van het vluchthuis en het project Rose. Zo blij met deze gift waar we zoveel mooie dingen kunnen mee doen! Zoals ons spelmateriaal vernieuwen en nieuw educatief materiaal aankopen waardoor we de vrouwen en hun kinderen meer leef- en spelmogelijkheid kunnen bieden. Er wordt ook een deel van het bedrag opzijgezet om extra vrouwen te kunnen opvangen die op de vlucht zijn voor geweld maar niet de middelen hebben om hun verblijf in het vluchthuis te betalen. De firma Goodman maakt de opvang van die vrouwen mogelijk. Daar zijn we hen ontzettend dankbaar voor.

We mochten voorbije week ook al de Lions Club Leuven ontvangen in ons inloopcentrum De Meander. Lions Leuven draagt onze werking een zeer warm hart toe en steunde het voorbije jaar reeds bij de aankoop van twee grote tenten zodat we ons aanbod in Coronatijd toch konden verderzetten in veilige omstandigheden. Vorige week schonken ze ons opnieuw 3 extra laptops.

Concreet zullen deze dienen zowel voor de werking van de Meander als voor het Woonanker. In de Meander worden de laptops ter beschikking gesteld van bezoekers tijdens ontmoetingen. In het Woonanker worden ze ingezet tijdens de permanenties zodat er meerdere bezoekers tegelijkertijd kunnen zoeken naar een woonst. Op die manier kunnen we ook weer inzetten op het verkleinen van de digitale kloof die zich door de coronacrisis nog sterker manifesteerde.

CAW Oost-Brabant mocht ook 5000 euro ontvangen van IKEA in het kader van hun project Decent Homes waarmee ze de doelgroep van alleenstaande ouders met kinderen in armoedesituaties willen ondersteunen in het verbeteren van hun woonsituatie. Ze doen dit door meubels/inrichting op maat van de woonst ter beschikking te stellen. Hierdoor kunnen we alleenstaande gezinnen die bij ons in begeleiding zijn weer meer kansen geven op een volwaardig zelfstandig leven.