Beste lezer en sympathisant,

 

Ik blik terug op een bijzonder jaar. Jij ongetwijfeld ook.

Een jaar waarin een virus erin slaagde (en dat nog steeds doet) de wereld en ieders eigen leefwereld overhoop te gooien en onze evidenties ferm de les te lezen. School, werk, vrije tijd, relaties, … niets blijft bij het oude. Een les in bescheidenheid.

Onze samenleving is er altijd al op georganiseerd prioriteit te geven aan gezondheid. Dat zich dit nu radicaal doortrekt is vanzelfsprekend – het andere zou ondenkbaar zijn. En als we mekaar binnenkort met nieuwjaar voor de zoveelste keer een goede gezondheid wensen, weten we waarom. Deze keer weten we allemaal echt waarom.

Het CAW komt op voor kwetsbare mensen. En altijd vertel ik daarbij – met een voorbeeld – dat ieder van ons in een kwetsbare situatie kan belanden. Na dit jaar – helaas – voorbeelden te over: eenzaamheid, isolatie, (kans-)armoede, psychisch welzijn, dakloosheid, … blijken eens te meer met gezondheid vergroeid in een Siamese relatie. En dus … zijn we allemaal kwetsbaar.

 

Ik blik ook terug op ruim 11 jaar inzet in het CAW.

Een tijd waarin we bouwden en verbouwden, waarin we groeiden en bespaarden, ontwikkelden en innoveerden, de hand reikten om samen te werken en een vuist maakten tegen asociaal beleid.

Maar bovenal een tijd waarin we mensen hielpen: we boden warme plekken, onderdak ook, we gingen samen op zoek… naar vrienden, een huis, werk, opleiding, naar kledij en huisraad, naar geluk. We gaven informatie en advies, we bemiddelden, we ondersteunden zo kort als het kon en zo lang als nodig. We zetten de deur open voor iedereen die op zoek is naar een plek in de samenleving om zich goed te voelen, thuis te komen, geborgen te zijn.

 

En al trek ik stilaan de deur achter mij toe, die van het CAW zal altijd open blijven staan. Zolang er kwetsbare mensen zijn. Zolang er mensen zijn.

Nu al kijk ik gretig en heel genegen uit naar de volgende nieuwsbrief die vertelt hoe het CAW hier mee het verschil maakt, elke dag opnieuw. Ik blijf het CAW, al wie er werkt en mee samenwerkt, en al wie er hulp zoekt een warm hart toe dragen. En ik hoop – heel oprecht – dat jij dit ook blijft doen. Alvast bedankt!

 

En nu al wens ik jou en wie je dierbaar is in 2021 niet minder dan een goede gezondheid.

 

Warme groet,

Bert 

 

Blijf op de hoogte

In CAW Oost-Brabant werken we elke dag aan een samenleving waarin iedereen zijn plek kan en mag vinden. We willen u daar graag over vertellen en bij betrekken.