“Ik ga buitenspelen, kom jij ook maar mee.
Hou maar op met gamen, lijkt mij een goed idee.
Lekker in de zon, samen met z’n twee.
Als een luchtballon, neemt de wind ons mee…”

Spelen, zoveel meer dan leuk vermaak (gerealiseerd project)

Wie denkt aan kinderen, denkt aan spelen.

En toch is dat niet voor alle kinderen even evident. Soms is de situatie waarin zo’n kind zich bevindt zo moeilijk dat hier geen ruimte voor is, geen tijd, en vooral geen kans…

Ons speelgoedproject heeft veel reacties uitgelokt. Het was dan ook zo fijn te merken dat heel veel mensen onze droom steunden: hierbij onze bijzonder dank aan de gemeenschap van de Alive kerk Leuven!

Samen met de kinderen zijn we gaan winkelen…ze namen hun tekeningen, wensen en dromen mee… ze kozen voor een trampoline en een kippenhok (ahja!). Samen kochten we ook nog boekjes en buitenspeelpret. Maar het mooiste dat we met jullie schenkingen hebben gedaan is kinderen kansen gegeven weer echt kind te zijn!

Terug kind zijn

Spelen is voor kinderen van essentieel belang. Het is zoveel meer dan leuk vermaak.

Door spel leren kinderen heel veel, ze leren creatief nadenken, sociaal zijn, zich in andere situaties inleven…
Spelen is ook even los komen van de realiteit, ontspannen…

Ook al is fantasie het belangrijkste ingrediënt van elk spel, toch helpt het als er speelgoed bij te pas komt. Een goed stuk speelgoed nodigt uit om het te onderzoeken, en te gebruiken. Het is boeiend en het prikkelt de fantasie.

De droom

Voor de kinderen in onze opvangcentra wilden we graag speelgoed dat hen helpt om terug kind te zijn.

Binnenkort krijgt het Vluchthuis een nieuwe tuin, en bouwen we een nieuw Crisisopvangcentrum. Ook daar is de tuin nog ‘blanco’.

Voor de aanleg ervan lieten we de kinderen de plannen maken…en wat dacht u: natuurlijk tekenden ze een schommel, een klimrek, een bankje en dromen ze van een schatkist met verkleedkleren, boekjes, ballen, een loopfietsje voor de kleinsten. Oh, ja en een kippenhok voor Wilma en Calimero!

Ook in onze inloopcentra wilden we de ontmoetingsruimte graag kindvriendelijker maken. Met gezelschapsspelletjes en kinderboekjes bijvoorbeeld. En ook voor buiten zoeken we nog spelplezier.

Dank zij jullie schenkingen maken we van ons CAW-huis en tuin een plek waar de kinderen die bij ons in begeleiding zijn of wiens ouders bij ons in begeleiding zijn, weer echt kind kunnen zijn: zelf spelletjes of boekjes kunnen kiezen, kunnen buitenspelen, zich goed voelen en even hun problemen kunnen vergeten.

Dankjewel hiervoor! In naam van al ‘onze’ kinderen…