Ik kon geen kant meer op. Ik had niks meer. Ook geen recht op niks. Dacht ik. Tot ik uiteindelijk in de daklozenopvang terechtkwam. En er menselijkheid ontmoette. Alsof ze mee door mijn ogen naar mijn wereld konden kijken.

Met uw steun verzorgen wij extra aanbod voor maatschappelijk kwetsbare mensen.

Uw gift laat ons buiten de lijntjes kleuren. Meer bieden dan wat in onze opdracht omschreven staat, zodat wij gepaste hulp kunnen blijven geven. 

Je hoort en leest dagelijks over hen. Je ziet ze overal rond je: mensen die het moeilijk hebben, die hulp nodig hebben, iemand die hen ondersteunt en helpt bij het zoeken naar een oplossing voor hun problemen.

En het hoeft niet eens zo ver van je bed te zijn.

  • In onze samenleving leeft bijna 1 op 6 Belgen onder de armoedegrens.
  • Krijgt 1 op de 7 vrouwen te maken met partnergeweld.
  • Is depressie het grootste gezondheidsprobleem bij jongeren tussen 10 en 19 jaar.

In ons onthaal kan iedereen terecht met om het even welke welzijnsvraag. Samen zoeken we naar een uitweg, bieden informatie, advies, begeleiding of opvang. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een waardig, gelukkig en kwaliteitsvol leven.

Bij ons betekent hulp, zorg op maat. En dat vraagt soms dat we buiten de lijntjes kleuren. Meer doen dan in onze opdracht omschreven staat. Extra projecten opstarten voor de meest kwetsbaren in de samenleving.

Zoals het boek dat we maakten voor kinderen in kwetsbare gezinnen om hen te leren omgaan met moeilijke situaties.

Of de speeltoestellen die we voor hen konden aankopen voor in de tuin van de bezoekruimte zodat ze samen met hun papa of mama konden spelen onder de blauwe lucht in plaats van in een gesprekslokaal.

Of de wasmachines voor de dak- en thuisloze bezoekers van ons inloopcentrum zodat die daar gratis hun was kunnen doen en zich zo wat meer mens kunnen voelen

Of zoals de laptops die we konden aanbieden aan de gasten in onze opvanghuizen zodat ze ook tijdens de coronacrisis kunnen blijven verbinding zoeken met de samenleving.

De droom

Dankzij u: vlinders, het hele jaar door!

Kansarmoede is zwaar om dragen. U kan helpen om het leven lichter te maken voor wie er mee te maken krijgt.

U kan dat doen door een virtuele vlinder te kopen.

Eén vlinder staat voor 10 euro, uw bijdrage aan de extra projecten die wij realiseren voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.

Vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest.

Ontvangt u graag een bedanking? Geef dat dan gerust aan in het betalingsformulier. 

Wij rekenen op u! Dank u wel.