We hebben een ballon opgeblazen, op een kaartje schreven we waar we van droomden. En toen hebben we die ballon losgelaten, hoog de lucht in.

Een tuin voor Emma (gerealiseerd project)

Onze bezoekruimte is een plek waar ouders en hun kinderen terecht kunnen om hun relatie te herstellen wanneer die door omstandigheden beschadigd is geraakt. Door een moeilijke scheiding bijvoorbeeld of door andere problemen waardoor ouders soms het contact met hun kind verliezen.

Omdat ons huis niet zo groot en we meer mensen willen helpen, wilden we ook onze tuin beter kunnen benutten als ontmoetingsplek.

De tuin was een onherbergzame strook gras met modderplassen omzoomd door dichte bossen stekelstruiken. Die opnieuw aanleggen konden we niet zelf. Dus daarvoor zochten we financiële middelen. Om kinderen als Emma mee de kans te geven om buiten te spelen met hun mama of papa. Te klimmen, te rennen en ondertussen te zoeken naar die hand die hen vastpakt als ze bijna, bijna vallen. Om samen te genieten van de zon, de wind en ja ook de regen. Dat doet iets met een mens, met een kind,  een ouder.

Dank om dat mee mogelijk te maken. In het bijzonder dank aan de leerlingen en leerkrachten van de Vrije Basisschool De Twijg in Wijgmaal en van het Heilig Hartinstituut in Kessel-Lo.

De tuin werd deze zomer aangelegd. De kinderen vinden er hun weg snel naartoe. De vogels en de vlinders ook.