Naai mee voor ons CAW
#nationalenaaiactie

Om ervoor te zorgen dat de voorraad mondmaskers voor onze hulpverleners toereikend blijft de komende weken, willen we graag een nieuwe oproep doen om mondmaskers te maken. Op dit moment zijn zelfgemaakte maskers erg nuttig en nodig wanneer hulpverleners in hun dagelijkse werk de nodige afstand niet kunnen bewaren. Om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, wordt dus aan iedereen in onze organisatie  gevraagd om een mondmasker te dragen.

Om zeker voldoende mondmaskers ter beschikking te hebben vragen we jullie hulp! Alleen zo kunnen wij ook blijven helpen!

 

Zelf stoffen mondmaskers maken

Wil je helpen, lees dan eerst even deze tips van de FOD Volksgezondheid. Daar vind je ook meer info over de stoffen die je kan gebruiken. Zo is een keukenhanddoek een beter idee dan bv synthetische stoffen.

FOD Volksgezondheid maakte ook een uitgebreide handleiding (www.maakjemondmasker.be) met richtlijnen én een patroon voor het naaien van mondmaskers.

(Print de handleiding enkelzijdig af zodat je de puzzel kan leggen met de verschillende pagina’s om het correcte patroon te vormen. Het lijkt ingewikkelder dan het is!)

In de handleiding zijn patronen voor verschillende maten ter beschikking. We verzamelen momenteel vooral het large masker.

 

Mondmaskers binnenbrengen

Mondmaskers (graag  enkel gewassen mondmaskers – 90 graden) binnenbrengen kan in al onze onthaallocaties in Leuven, Tienen, Diest en Aarschot.

Neem hiervoor best eerst contact op met Greet Monstrey via 0494 58 93 68 om af te spreken waar en wanneer. (Heb je een andere maat gemaakt dan de large, vermeld dat gewoon even op de verpakking).

 

Dank u !

Het zou ons echt ontzettend helpen als u ons hierbij zou willen helpen!

Alleen al in ons CAW werken 180 hulpverleners en 170 vrijwilligers. Willen we iedereen voorzien van drie mondmaskers dan hebben we er 1050 nodig.

Als we nu met 150 mensen zijn die dit willen doen, dan moeten we elk 7 mondmaskers maken… Ik wil maar zeggen: dat moeten we toch bijeen krijgen, niet?

 

(ik kruip alvast zelf achter mijn naaimachine!)

Alvast bedankt voor jullie inzet!

Greet

 

Info & contact:
greet.monstrey@cawoostbrabant.be

Blijf op de hoogte

In CAW Oost-Brabant werken we elke dag aan een samenleving waarin iedereen zijn plek kan en mag vinden. We willen u daar graag over vertellen en bij betrekken.