Elkaar omarmen

 

Het zijn rare tijden. Tijden waarin het eigenbelang van het individu strijdt met dat van de brede samenleving… Waarin angst strijdt met nuchterheid, emoties met rede…

En in de media staat voor elk wat wils, je leest er over egoïsme en hamsteraars maar evengoed over voedselbedelers aan huis bij oude mensen, je leest over eenzaamheid, maar evengoed over hele straten vol zingende mensen vanop hun balkon…

Ja, het zijn vreemde tijden.

Wat mij hierin vooral bijblijft is de toch steeds sterker wordende solidariteitsroep, overal waar ik kom, luister of kijk.

Misschien is dat omdat ik het glas liever halfvol dan halfleeg zie, maar toch.

Sta me toe hierbij ook even terug te denken aan de liefde en solidariteit die De Warmste Week ook deze keer weer opwekte bij veel van jullie.

Ik geef u daarom graag een update over De Warmste Week 2019.

Nieuw dit jaar was dat mensen niet enkel geld, maar ook hun tijd konden schenken aan een goed doel van De Warmste Week. Ook bij CAW Oost-Brabant meldden zich vrijwilligers aan. Zoals bij het Woonanker, een samenwerkingsverband tussen CAW Oost-Brabant, OCMW Leuven en Stad Leuven, dat kwetsbare mensen ondersteunt in hun zoektocht naar huisvesting.

Daarnaast kregen we vanuit verschillende hoeken allerlei berichten van buren, familie, kennissen, vrienden van het CAW die geld hadden ingezameld voor onze werking. Zo kregen we niet alleen meer dan 2000 euro maar ook veel hartverwarmende verhalen.

We willen u dus nogmaals bedanken voor uw ongelofelijke inzet voor De Warmste Week. Dankzij u is onze samenleving weer een pak warmer, en duidelijk niet enkel in de laatste weken van december.

Laat ons dat blijven doen. Geven om een ander. Zeker vandaag!

En zoals ik ergens las: Later, als het weer mag, omarmen we elkaar dan dubbel zo hard.

Greet Monstrey
Fondsenwerving CAW Oost-Brabant