Duizenden OHL-supporters schenken aan het goede doel.

Midden maart gooide het coronavirus de plannen van heel wat OHL-fans in de war. De wedstrijd tegen Beerschot kon immers niet doorgaan. Geen finale dus, maar wel veel verkochte tickets en abonnementen. Ter compensatie hiervan kregen de OHL-abonnees de keuze om een deel van de waarde van hun ticket terug te krijgen of om deze waarde te schenken aan het goede doel.

Het resultaat was overweldigend. Duizenden supporters kozen ervoor om hun compensatie aan het goede doel te schenken waardoor 29.822 euro verzameld werd. OHL koos als goed doel vier buurtwerkingen uit in Leuven, waaronder ook CAW Oost-Brabant.

Jeroen, teamleider basiswerking CAW Leuven ging samen met vrijwilligster Martine naar de uitreiking. Zijn verhaal:  

Vrijwilligster Martine en ik hadden afgelopen vrijdag een afspraak op het voetbalpleintje in park Bruul in Leuven.  Aanwezig: Buurtwerk Lampeke, vzw de RuimteVaart, de stedelijke buurtcentra, een afvaardiging van voetbalclub OHL en wijzelf als vertegenwoordiging vanuit de Meander, het Leuvense inloopcentrum van CAW Oost-Brabant.

Geen matchke voetbal onder elkaar, maar een plechtig moment. OHL-spelers Mathieu Maertens en Daan Veekmans hadden een cheque bij voor ons. Duizenden OHL-supporters stonden de terugbetaling van de afgelaste finalematch af aan het goede doel, de basiswerkingen in Leuven. Zo werd een fantastisch bedrag van bijna 30000€ ingezameld!

Een bedrag waar we ontzettend blij mee zijn. Een bedrag dat mogelijkheden biedt, ja zelfs mensen aan het dromen zet. Toen ik vroeg aan Martine waar zij het geld voor zou inzetten in de Meander, hoeft ze niet lang na te denken. “We dromen ervan nog eens op weekend te gaan met de Meander!” Haar pretogen verraden een brede glimlach onder het mondmasker. “Een weekend, dat is echt lang geleden, al zeker 5 jaar”, vervolgt ze. “Daar wordt nog regelmatig over gepraat, zelfs vandaag nog. Zo met z’n allen weg, even er tussenuit, even zonder zorgen samen zijn. Dat is echt plezant. Zo leert ge de mensen ook op een andere manier kennen. Ook de mensen van de inloopcentra van Tienen en Diest. Tijdens dat weekend heb ik trouwens N. leren kennen, zij is nog altijd een van m’n beste vriendinnen.”

Ik kan haar niet echt tegenspreken, ik was er ook bij zo’n 5 jaar geleden. Het is iets bijzonder, zo met z’n allen een weekend weg. Tijd hebben voor elkaar, samen avonturen beleven, het schept een band.

Martine merkt dat ik nog niets kan beloven en gaat verder: “of naar een grote Kerstmarkt, in Duitsland of zo, of een uitstap naar zee, of…”

Geen dromen over nieuwe computers, modern keukenmateriaal, een luxe koffiemachine of een nieuw afwasmachine in de Meander. Nee, het wordt me nog maar eens duidelijk hoe belangrijk het voor onze bezoekers is: elkaar ontmoeten, samen zijn, samen ervaringen opdoen, verbondenheid…

Ik weet nog niet wat we met het geld gaan doen, dat beslissen Martine en ik ook niet alleen natuurlijk. Maar dat het zal dienen om samen iets te doen, daar ben ik precies toch wel al van overtuigd.

 

Dank aan alle supporters van OHL!

Vanwege gans CAW Oost-Brabant!

Blijf op de hoogte

In CAW Oost-Brabant werken we elke dag aan een samenleving waarin iedereen zijn plek kan en mag vinden. We willen u daar graag over vertellen en bij betrekken.