“Ik ga buitenspelen, kom jij ook maar mee.
Hou maar op met gamen, lijkt mij een goed idee.
Lekker in de zon, samen met z’n twee.
Als een luchtballon, neemt de wind ons mee…”

Spelen, zoveel meer dan leuk vermaak

Spelen is voor kinderen van essentieel belang. Het is zoveel meer dan leuk vermaak.

Door spel leren kinderen heel veel, ze leren creatief nadenken, sociaal zijn, zich in andere situaties inleven…
Spelen is ook even los komen van de realiteit, ontspannen…

Ook al is fantasie het belangrijkste ingrediënt van elk spel, toch helpt het als er speelgoed bij te pas komt. Een goed stuk speelgoed nodigt uit om het te onderzoeken, en te gebruiken. Het is boeiend en het prikkelt de fantasie.

Terug kind zijn

Voor de kinderen in onze opvangcentra willen we graag speelgoed dat hen helpt om terug kind te zijn.

Binnenkort krijgt het Vluchthuis een nieuwe tuin, en bouwen we een nieuw Crisisopvangcentrum. Ook daar is de tuin nog ‘blanco’.

Voor de aanleg ervan lieten we de kinderen de plannen maken…en wat dacht u: natuurlijk tekenden ze een schommel, een klimrek, een bankje en dromen ze van een schatkist met verkleedkleren, boekjes, ballen, een loopfietsje voor de kleinsten. Oh, ja en een kippenhok voor Wilma en Calimero!

Ook in onze inloopcentra willen we onze ontmoetingsruimte graag kindvriendelijker maken. Met gezelschapsspelletjes en kinderboekjes bijvoorbeeld. En ook voor buiten zoeken we nog spelplezier.

De droom

We dromen van een CAW-huis en tuin vol speelgoed waar de kinderen die bij ons in begeleiding zijn of wiens ouders bij ons in begeleiding zijn, zelf spelletjes of boekjes kunnen kiezen, kunnen buitenspelen, zich goed voelen en even hun problemen kunnen vergeten.

Jij kan bijdragen aan dit speelproject! Zo kunnen wij de droom van deze kinderen concreet maken…