Warme acties voor CAW Oost-Brabant

De warmste week 2018 werd fenomenaal afgerond. In totaal waren er 12.495 acties, voor 1986 goede doelen. Daarnaast liepen 48.852 Vlamingen mee tijdens een Warmathon in hun buurt.

Ook bij CAW Oost-Brabant was het warm door de vele steunacties ten voordele van onze werking. Allerlei acties, die getuigen van vertrouwen in het werk dat we doen: het welzijn van mensen versterken.

Warme lichtjes

Zo werden er opnieuw lichtjes verkocht ten voordele van ons Vluchthuis waar vrouwen opgevangen worden die op de vlucht zijn voor familiaal geweld. Wanneer zij zelf geen middelen hebben om de kosten hiervoor te betalen, bieden wij die opvang gratis, omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een veilige plek om te schuilen voor dit soort geweld.

De winkelwijk van de Mechelsestraat in Leuven organiseerde een gezamenlijke verkoopactie, een warm engagement dat een primeur was in de wijk.

Warme acties

In Tienen organiseerde PAAZ, de psychiatrische afdeling van het regionaal ziekenhuis Heilig Hart, een quiz ten voordele van de werking van het inloopcentrum Amarant. Een gezellige én spannende avond in een warme sfeer die meer dan 5000 euro opbracht.

De gemeentelijke basisschool de Springplank in Glabbeek organiseerde een Kerstmarkt en haalde zo meer dan 4000 euro bijeen voor de bijzondere projecten van CAW Oost-Brabant ten voordele van maatschappelijk kwetsbare mensen.

En dan was er nog de actie van de jongeren van de Klinker, Jeugdhuis in Aarschot én partner van het JAC. De opbrengst is bedoeld om onze jongerenwerking in Aarschot te ondersteunen.

Warme schenkingen

Uiteraard mogen we de vele cadeaus niet vergeten, die ons elk jaar worden geschonken voor de bezoekers in onze opvanghuizen, soms verpakt in feestelijke verrassingspakketten, goed gevulde dozen met strikjes, maar ook de feestelijke maaltijden, Elzense kaasplanken-en-ander traiteurlekkers.

Daarbovenop werden weer heel wat verzorgingsproducten ingezameld voor de dak- en thuisloze bezoekers van de Leuvense winteropvang. Een actie die we nu al voor het tweede jaar op rij organiseren samen met het Belgisch Apothekersforum, BAF. Dit jaar werd die mee ondersteund door Bringme, een Belgisch technologiebedrijf dat deel uitmaakt van de Leuvense projectontwikkelaar Ertzberg. Zij lanceerden de oproep mee in hun netwerk van 20.000 Leuvenaars. Meer uitleg hoeft hier niet: de inzameling was een groot succes!

Warme kleren

En net voor Kerstmis kregen we van Lions Leuven te horen dat ze ons de broodnodig nieuwe wasmachines en droogkasten voor de werking in het Leuvense Inloopcentrum de Meander schenken. Onze kerstboom kon niet mooier blinken!

Voor deze én de vele andere vormen van steun die we mochten ontvangen, maar hier niet allemaal kunnen vernoemen, zijn we oprecht dankbaar.

Warm hulpverlenen

Bij CAW Oost-Brabant betekent hulp, zorg op maat. En dat vraagt soms dat we buiten de lijntjes kleuren. Meer doen dan in onze opdracht omschreven staat. Omdat we het welzijn van mensen voorop stellen. Elke dag opnieuw.

Want hulpverlenen doen wij met hart en ziel, maar het vraagt soms meer dan dat.

Willen we onze vitale rol in deze maatschappij verder kunnen oppakken, dan hebben we deze steun hard nodig.

Mensen die mee met ons geloven dat iedereen recht heeft op een waardig, gelukkig en kwaliteitsvol leven.
Die zich samen met ons, afvragen wat ze beter of anders kunnen doen. En die zich daar ook willen voor inzetten.
Mensen die net als wij meer willen. Meer welzijn voor iedereen.

Mensen die geven om een ander.